Kakkutalo Gilan 2014

30 vuotisen taipaleensa kunniaksi Järvenpään Wiener Paakari Oy muuttui lokakuussa 2014 Kakkutalo Gilaniksi. Uusi nimi kuvaa paremmin nykyistä toimintaamme.

Itse toiminta, omistajapohja ja yhteistyökuviot pysyvät ennallaan. Toiminta painottuu jatkossa entistä enemmän päävahvuusalueellemme, eli kakkutuotantoon.

Jatkossa kakkumme lähtevät maailmalle Kakkutalo Gilanin nimeä kantaen ja markkinointimme näkyy myös jatkossa uuden visuaalisen ilmeen mukaisesti.

Helsingin toimipisteemme Konditoria Messi jatkaa Sörnäisten Rantatien päässä tukkutorin portin pielessä sekä Paakarin pitopalvelu jatkaa toimintaansa vanhalla hyväksi havaitulla sapluunalla. 

Historia


Järvenpään Wiener Paakari Oy perustettiin vuonna 1984, perustajina olivat Kaj ja Marjatta Gilan. Wiener Paakari on toiminut koko historiansa ajan Järvenpään Terholassa Vanhalla Yhdystiellä. Yritys muutti 90-luvulle tultaessa nykyisiin toimitiloihinsa. Vuonna 1996 yritys valittiin Suomen Yrittäjien toimesta Järvenpään vuoden yritykseksi. 2000 -luvulla Paakarin toiminta laajeni kattamaan kaikki pitopalvelun osa-alueet oman lounaskeittiönsä perustamisen myötä. Lounas Paakari ei vaan tee herkullisia tarjoiluja pitopalveluihin, vaan myös valmistaa kotilounasta päivittäin n. 100 hengelle. 
Vuonna 2004 Wiener Paakari laajensi toimintaansa pääkaupunkiin yritysoston kautta, ostamalla Helsingin Sörnäisissä Työpajankadulla toimivan Konditoria Messin. 
Yhteistyö Keravalla sijaitsevan perinteisen Keski-Uusimaalaisen leipomon Uudenmaan Herkun kanssa aloitettiin 2009. Herkku leipoo nykyään meidän leivät ja osan leivonnaisista ja me taas toimitamme heille heidän tarvitsemansa täytekakut. Yhteistyö on ollut hedelmällistä kummallekin pienelle paikalliselle leipomolle ja poikinut uusia markkinoita laajemman tuotevalikoiman ja erikoisosaamisen vahvistumisen kautta.
 
Yrityksen slogan "Täyden Palvelun Kakkutalo" on tullut entistä lähemmäksi tämän päivän toimintaamme. Paakarilla on kiinnitetty erityistä huomiota nettisivujemme laajaan ja kattavaan informaatioon sekä tilauksen teon helppouteen. 

Wiener Paakari on kasvanut viimeisen neljännesvuosisadan aikana kahden leipurin unelmasta - keskisuureksi elintarvikealan yritykseksi. Yritys työllistää tänä päivänä noin kaksikymmentä kädentaitajaa elintarvikealan eri osa-alueilta.
Paakari on aina perustanut tulevaisuutensa lopullisten kuluttajien varaan. Uskomme, että jos pystymme jatkossakin tarjoamaan laadukkaita tuotteita kilpailukykyisin hinnoin, tulemme jatkossakin pärjäämään kiristyvässä kilpailussa.

Mika Gilan
Toimitusjohtaja 1.10.2014

Kuvassa Järvenpään Wiener Paakari Oy perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Kaj Gilan (vas) sekä nykyinen toimitusjohtaja Mika Gilan (kesk.)

 
Järvenpääläisen Herkkumunkin tarina

Noin 30 vuotta sitten, vuonna 1984 vanhempani Kaj ja Marjatta Gilan perustivat Järvenpäässä leipomon nimeltä Järvenpään Kakkutalo Gilan. Kaj työskenteli aikaisemmin Stella-nimisessä leipomossa Helsingissä ja Marjatta puolestaan Erosen leipomolla Järvenpäässä. 

Heti aluksi kävi selväksi, että järvenpääläisten ykkösherkku oli berliininmunkki, joita menikin paljon mm. Annelin Herkku -nimisestä ruokamarketista Mannilantieltä. Munkkien myyntiin vaikutti varmaan kaupan sijainti keskustan Yhteiskoulun läheisyydessä. Perinteisiä hillomunkkeja ja berliininmunkkeja ostettiin kaupasta eniten.

Tuoreet leipurit päättivät kokeilla Kain entisestä työpaikasta tuttua, Helsingissä suosittua tuotetta eli pitkää munkkia. Pitkä munkki oli munkkitaikinasta pitkän malliseksi rullattu munkki, johon tuli väliin kermaa ja päälle tomusokeria. Tämä ei tuntunut maistuvan vaativille järvenpääläisille koululaisille, vaan menekki jäi vaisuksi. Niinpä Kaj kokeili yhdistää kaksi tuotetta, Järvenpäässä suositun berliininmunkin ja Helsingissä suositun pitkän munkin. Näin syntyi Järvenpääläinen Herkkumunkki; vaaleanpunaisella sokeribomadalla kuorrutettu, vadelmahillolla ja kreemillä täytetty leivonnainen. Tuote otettiin heti lämpimästi vastaan ja sitä saikin tehdä niin paljon kuin pieni leipomo vaan pystyi tekemään. Itse aikoinani keskustan yhteiskoulua käydessäni, törmäsin usein tilanteeseen, ettei herkkumunkkeja enää ollut jäljellä - kyllä silloin harmitti ja taisi mennä koko loppupäivä pilalle... 

Herkkumunkkeja tehdään vieläkin. Tuotetta on kehitelty hieman vuosikymmenien saatossa. Tänään munkki on SuperHerkkuMunkki ja tehdään seuraavasti; voipullasta rullataan pitkä munkki, väliin pursotetaan vadelmahillo ja kreemi, päälle laitetaan vaaleanpunainen sokeribomadakuorrutus ja tummasuklaaraidoitus. Hinta leipomonmyymälässämme Järvenpään Terholassa 2,50 euroa kappale.

Mika Gilan / toimitusjohtaja
Kakkutalo Gilan Oy


Kuvassa Järvenpään Wiener Paakari Oy:n perustaja Kaj Gilan leipomassa herkkumunkkeja vuonna 1984.Uudenmaan Herkku ja Järvenpään Wiener Paakari yhteistyöhön

Kaksi keski-uusimaalaista leipomoa tiivistävät yhteistyötään. Uudenmaan Herkku on perinteisesti tunnettu maukkaista leivistään ja Kakkutalo Gilan taas konditoriaosaamisestaan. -”tänä päivänä ei ole mahdollista, että kaikki tekevät kaikkea - ei edes leipomoalalla. Pienten leipomoiden on keskityttävä omiin vahvuuksiinsa ja tehtävä yhteistyötä muiden alueen pienten toimijoiden kanssa, jotta paikallinen leipomotoiminta säilyy tulevaisuudessakin elinvoimaisena...” toteaa Uudenmaan Herkun toimitusjohtaja Kai Schulz.

 

Uudenmaan Herkku Oy on perheyritys, joka on toiminut Keravalla vuodesta 1951. Nyt toiminnassa on mukana jo kolmas sukupolvi. Kytömaantiellä sijaitsee leipomonmyymälä-kahvila sekä Keravan kävelykadulla tornitalon katutasossa kahvila terasseineen ja erikoiskahveineen. Molemmissa paikossa on päivittäin myynnissä laaja valikoima ruokaleipiä, sämpylöitä, pitkoja, kahvileipää ja leivoksia. Kakkutalo Gilann myötä valikoima laajentui erikoiskakkuihin esim. appelsiini-bavaroise ja valkosuklaa sekä veikeisiin lastenkakkuihin, kuten Hello Kitty tai Nalle Puh.

 

Järvenpään Kakkutalo Gilan on perheleipomo, jonka perustivat Kaj ja Marjatta Gilan vuonna 1984. Perheen pojat Mika ja Joni jatkavat vanhempiensa aloittamaa 25 vuotta syyskuussa täyttävää leipomoa. Kakkutalo Gilann leipomonmyymälät sijaitsevat Järvenpäässä Terholan teollisuusalueella leipomon yhteydessä sekä Helsingin Sörnäisissä tukkutorin portinpielessä Messi-nimisenä konditoriamyymälänä. -”nykyisin myymälöissämme on Uudenmaan Herkun joka aamu paistetut tuoreet leivät leipähyllyissä. Asiakkaat ovat ottaneet muutoksen vastaan positiivisesti, sillä nyt Kakkutalo Gilan on saanut valikoimiinsa paljon myös tummia leipiä, joita aikaisemmin ei Paakarilta juuri saanut ” kertoo Kakkutalo Gilann toimitusjohtaja Mika Gilan.

 

Kakkutalo Gilan Puh. 09 2919377 | Vanha Yhdystie 17, 04430 Järvenpää | ark. 7.00 - 17.00 | la 8.00 - 15.00 | su suljettu
Kakkutalo Gilan © 2021